0

Д ори подкрепата на страховития UFC боец Конър Макгрегър не успя да помогне този път на Ебани Бриджис.

Атрактивната австралийска боксьорка загуби титлата си в IBF в категория „Петел“ след 10 рунда с японката Мийо Йошида. Битката бе на ринга в „Чейс Сентър“ Сан Франциско, Калифорния, и бе чакана с огромен интерес. В голяма степен той бе насочен не само към самия мач. А по-скоро с това как Бриджис ще се появи на кантара преди него.

Като човек на навиците Ебани задължително идва на кантара в провокативно, най-често оскъдно и дори прозрачно бельо. Нещо, което досега й носеше късмет. Този път 37-годишната блондинка избра ефирен модел в синьо, подчертаваш всичките й прелести. По-голяма част от многобройните почитатели на Бриджис, разбира се, ахнаха доволно от видяното. Намериха се и критици обаче. „Това е бокс, а не порно“, „За да ви приемат като сериозен спортист, не се обличайте така“, гласяха някои недоволни коментари. Но Ебани отдавна е казала мнението си по въпроса.

„За мен носенето на хубаво бельо е също като носенето на бикини. Стоя и показвам тялото, за което съм работила толкова упорито“, обясни тя наскоро.

За нейна жалост критиците имаха повод да злорадстват. Преди сблъсъка в „Чейс Сентър“ Конър Макгрегър отправи специално окуражаващо послание до Ебани, с която са бизнес партньори от известно време. Уви, това не й помогна. Въпреки че бе смятана за аутсайдер, Йошида доминираше, нанасяйки мощни удари през цялата среща. И в десетия рунд стана ясно, че ще спечели и ще лиши Бриджис от пояса й.

„Това не беше моята нощ. Поздравления за съперничката ми, тя беше по-добра в този мач. Тя е самотна майка, красива и скромна. Виждайки колко много означаваше тази победа за дъщеря й, загубата не ме засегна толкова много. Един провал не ме определя, няма да се откажа, ще се върна по-силна“, философски прие поражението Бриджис.