0

Х ристо Стоичков бе изненадан от специален поздрав от приятел на един от най-големите си съперници на терена – вратарят на Швеция от 90-те години Томас Равели. При посещението си в Европейския парламент за конференцията, организирана от Андрей Слабаков, родната легенда поговори за кратко с шведския депутат Дейвид Лега от Европейската народна партия (ЕНП). Той бе представен на Стоичков от неговия колега и бивш председател на Народното събрание Александър Йорданов. 

Покана

Носителят на „Златната топка“ покани Лега, който е в инвалидна количка да присъства на представянето на неговата книга и на коктейла в сградата на ЕП, но шведът обясни, че трябва да посреща важни гости, защото в същия ден в Брюксел беше и принцът на скандинавската държава Карл Филип. „Много ми е приятно да се запозная с Вас. Аз съм близък приятел с Томас Равели, който ви поздравява“, каза Лега, а Стоичков сърдечно върна поздрава, макар отборът на Швеция да бе един от най-яростните съперници на неговото велико българско поколение. Стоичков и компания загубиха именно от Швеция в мача за бронзовите медали в САЩ през 1994 г. 

Изненада

Преди представянето на книгата легендата бе изненадан и от специален посрещач – 8-годишният син на евродепутата Елена Йончева. Стоичков порита с малкия Теодор, който бе облечен с екип на Барселона. Майката на Тео обясни на най-популярния българин, че той тренира в Андерлехт. 

.

 .
Людмил Христов, Брюксел

Опашката за автографи и снимки с Ицо се точеше повече от час. Евродепутати и техните сътрудници от различни политически сили засвидетелстваха своето уважение и възхищение към звездата и бяха изкупили стотици томове от неговата автобиография на английски и испански. В Испания последният тираж вече е изчерпан и предстои ново издание. С представителите от тази страна Стоичков говори най-дълго, както и с българската група, в която бяха още Сергей Станишев, Илхан Кючюк, Петър Витанов и много други. 

Снощи легендата изгледа мача на Барса срещу ПСЖ заедно с Любо Ганев, Антоанета Стефанова, Таня Богомилова, Йордан Йовчев, Мария Гроздева, Гиргина Скерлатова и Георги Божков в любимия ресторант на Андрей Слабаков в Брюксел.

*БРЮКСЕЛ, от нашия пратеник ЛЮДМИЛ ХРИСТОВ