0

П ринц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън имаха интересни преживявания при двудневното си посещение в Ямайка.

Едно от тях бе да се срещнат с отбора по бобслей на островната държава, който завърши на 28-о място на олимпийските игри в Пекин тази година. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж, които са изключително народни хора, дори седнаха в бобслея и позираха широко усмихнати за снимка с екипа. По този начин двамата нарушиха негласното правило в кралската фамилия, което им забранява да се правят селфита. Снимката по-късно бе споделена в официалния акаунт в Инстаграм на отбора на Ямайка.

„Каква чест за нас е да посрещнем херцога и херцогинята на Кеймбридж не само в Ямайка, но и да седят в един от нашите исторически бобслеи! Благодарни сме за подкрепата и с нетърпение очакваме отново да бъдем на Зимните олимпийски игри през 2026 г.!“, написаха от отбора.

„Приятно ни беше да се запознаем с всички вас днес“, споделиха своето селфи в официалния си профил в Инстаграм Кейт и Уилям.

 

По време на престоя си в карибската държава двойката се срещна и с други известни спортисти. Сред тях бе звездата на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг и крилото на Астън Вила Лион Бейли. Двамата са родени в столицата Кингстън, но първият е национал на Англия, а вторият защитава екипа на „реге бойс“.

Кейт и Уилям посетиха също така прочутия квартал Тренч Таун, известен известен като Ямайския Холивуд. Именно тук живее и твори легендата на регето Боб Марли, а също така други значими фигури в този музикален стил като Доби Добсън, Бонго Херман, Дийн Фрейзър и др.