0

И звестният привърженик на ЦСКА Васил Бурановски - Васо Пожарната организира уникална благотворителна акция в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Днес в заведението си близо до НДК той пусна безплатно всички ястия от менюто.

На касата обаче беше поставена кутия - всеки пуска, колкото сам прецени.

Васо Пожарната, както е известен сред старите фенове на ЦСКА, ще дари цялата събрана сума за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.

"Събраха се 1170 лева, което ме изненада приятно. Хората даваха и повече, отколкото би им излязло да платят само поръчаното“, коментира Пожарната.

„Бих искал парите да отидат специално за Сирия, тъй като в техните засегнати райони се води война и не знам въобще има ли помощ", добави chef Бурановски.

Сега той планира да организира още два благотворителни дни за пострадалите от земетресението. 

Васо Пожарната се прочу с подобни акции и по време на най-тежките седмици от пандемията, в които готвеше безплатно за възрастни хора, за болници и за работещите денонощно в първата ковид лаборатория. 

Да му помогнат в акциите тогава се включиха куп известни личности, сред които музикантите Звезди Керемидчиев (Ахат) и Свилен Ноев (Остава).