0

Г ащетата на Мохамед Али от епичния му бой с Джо Фрейзър, наречен "Трилъра в Манила", могат да донесат 5 милиона паунда при продажбата им на търг. Покойният велик боксьор победи съперника си в 14 жестоки рунда през 1975 г.

Подписаният чифт от запазената му марка - бели с черни кантове шорти Everlast - е на търг в рамките на спортната седмица в Ню Йорк на Sotheby's.

За битката Али казва: "Беше като смърт. Най-близкото нещо до смъртта, което познавам."

Култувият бой във Филипините продължи 42 минути. Али добавя: "Отидохме в Манила като шампиони, Джо и аз, а се върнахме като старци."

Джо Фрейзър, който се качи на ринга в онази знойна сутрин, пострада сериозно. Зрението му е нарушено до края на живота му и 31-годишният Фрейзър се бие само още два пъти, преди да се пенсионира.

Али се боксира още шест години, като запазва, след това губи, а след това си връща титлите в тежка категория. През 1984 г., само три години след като се оттегля от бокса, му е поставена диагноза Паркинсон. Али умира на 74-годишна възраст, след три десетилетия борба с болестта, на 3 юни 2016 г.

На разпродажбата ще бъдат представени и Air Jordan 11 на Майкъл Джордан от петия мач от финалите на НБА през 1996 г., чиято стойност достига 317 000 паунда (400 000 долара). Те са част от колекция от 50 маратонки, носени от някои от най-великите играчи на НБА в историята, пише gong.bg