0

Л юбимата зимна вила на Михаел Шумахер се продава за 3,8 млн. евро. Тя разполага с блиндирани прозорци, фитнес зала и 10 спални.
Семейството на седемкратния световен шампион във Формула 1 изглежда постепенно свиква с идеята, че старият Червен барон вече няма да се върне същият и вече

нищо няма да бъде „както преди“

В резултат на това любимите имоти на бившия пилот един по един се продават, за да се съсредоточи цялото внимание и ресурси на едно място, а именно върху лечението и възстановяването на Пилето, пише sports.ru.

В края на 2013 г. Шуми падна, докато караше ски, удари си лошо главата и получи тежка черепно-мозъчна контузия. Бяха направени няколко мозъчни операции и след дълъг престой в изкуствена кома, германецът беше изваден от нея през лятото на 2014 г. Оттогава се смята, че се лекува в къщата си край Женевското езеро.

През 2020-а беше планирано Михаел Шумахер да се подложи на модернистична терапия със стволови клетки, чиято цел е да регенерира нервната система на германеца. Процедурата обаче беше отложена за неопределено време заради пандемията от коронавирус.

През 2021 г. бе продадено за 59 млн. евро имението на фамилията в швейцарския Глан с площ от 20 000 квадратни метра. Сега е ред на любимата на Михаел къща в Трисилефил. Тя се намира близо до границата с Швеция, както и до ски курорта Трисил.

Вилата, наричана от самия пилот „любимата ми бърлога“, е построена през 1997 г. и разполага с панорамна гледка към планината,

блиндирани прозорци, подово отопление и 10 спални

Гостите пък са се забавлявали в гаража, който може да се използва и като бар, пълен със слот машини за всеки вкус.
От терасата директно има достъп до ски пистата, която е буквално на 50 метра.
Във вилата има и басейн с топла вода, а във фитнеса – кълне се брокерът, всичко е точно, както е било по времето на ваканциите на Шумахер.

Кадри от къщата със семейството са щедро показани в наскоро появилия се документален филм на Netflix за големия шампион. „След сезон 1997 прекарахме 6 седмици в Трисил. Почти не говорихме за Формула 1“, казва съпругата на Шуми – Корина, в лентата. „Седяхме в хижата, постоянно играехме игри, защото той искаше да се отпусне малко. Прекарахме си страхотно с приятели, взехме цялото семейство - баби, дядовци, лели. Понякога се събирахме по 30 души. Самолетът обикновено беше пълен“.

Почивката на това райско място помага на Шумахер да се върне на пистата по-силен и

да се присъедини към битката с Хакинен

и в крайна сметка да даде начало на победната серия с Ферари. Оказва се, че това е историческо място - мястото на властта на Червения барон.

Припомняме, че през 97-а Шуми бе лишен от точки и зачеркнат от класирането. Суровата санкция е за опита му да блъсне Жак Вилньов на последното състезание в Испания. В крайна сметка канадецът стана шампион. През 98-а Михаел завърша втори в крайното класиране на 14 точки след Миха Хакинен. Първата си титла за Ферари германецът печели през 2000 г.