0

Н епубликувани досега кадри умилиха феновете на Формула 1 и на Михаел Шумахер. В необичайно интервю   немската легенда разговаря със своя съотборник Йос Верстапен за двамата им синове – Мик и Макс. 

Кадрите бяха пуснати като част от последния сезон на Netflix - Drive to Survive в епизод 4 - Like Father, Like Son?, където се разказва за близкото приятелство между семействата на Верстапен и Шумахери.

В действителност синовете на Михаел и на Йос станаха пилоти и също като бащите си се състезават във Формула 1. Макс вече е двукратен световен шампион, а Мик в момента е резервен пилот в Мерцедес.

Drive to Survive разкрива как двете семейства са прекарвали почивките си заедно, като двамата бъдещи пилоти - сега на 25 и на 23 години - по същество израстват заедно, благодарение на бащите си.

Шоуто включва рядък клип, показващ как Йос и Михаел обсъждат дали биха позволили на децата си да станат пилоти на F1, пише „Дейли Мейл“.

Въпросът предизвиква смях у Михаел: „Мисля, че това може да е първият път, когато имаме спор, ако нашите двама сина се състезават“, казва германецът.

Йос отговаря: „Със сигурност двамата са на много сходна възраст и ще се състезават помежду си, ако пораснат и решат да карат картинг.“

В по-пълната версия на интервюто, която не е с добро качество и не влиза в серията обаче, Михаел уточнява, че може би това няма да е добра идея...