0

Н овият сезон в MotoGP донесе най-хубавата новина за пенсиониралия се Валентино Роси. Два дни преди първия старт в Катар Доктора стана баща за първи път.

На 4 март в Урбино, около 4 часа сутринта, проплака дъщеря му Джулиета. Малката е здрава и тежи малко над 3 килограма, похвали се баба Стефи, която дала живот на татко Валентино в същата болница преди 43 години. „Много исках внучка, тъй като самата аз родих две момчета. И сега тя вече е сред нас. Вълнувам се повече, отколкото когато Вале обяви, че слага край на кариерата си“, разказа майката на моториста.

 

Роси се оттегли в края на миналия сезон след 25 години на пистата и 363 старта в MotoGP. Сега той ще има време да сменя памперси и да помага на любимата Франческа София Новело. Двамата се срещнаха през 2018-а и именно тя успя да укроти Валентино, който до срещата си с нея минаваше за заклет ерген и Дон Жуан.


14-години по-младата Франческа е толкова луда по спортиста, че заради него се научила да приготвя пица, пай и сосове. Уроци пред печката получила от майка си и свекървата Стефи, която живее в съседната къща. Именно бабата разкри и защо новороденото момиченце ще носи името Джулиета. Кръстена е на света Джулияна, която в Италия честват на 16 февруари. Точно в този ден през 1979-а е роден големият шампион Валентино Роси.

 

В започващия днес сезон той за пръв път от 2002-ра няма да кара в MotoGP, но отново ще е близо до любимия спорт. Дебют прави отборът, чийто собственик е - VR46 Racing team. За него ще се състезава полубрат му по майчина линия Лука Марини. За 24-годишния моторист това ще е втори сезон, след като през 2020-а завърши втори в Moto2. Той също като Доктора може да се похвали с красиво гадже – Марта Винченци. Тя е с година по-голяма и има собствен салон за красота. Двамата за заедно пет години и са сгодени.