0

Р афаел Надал вече има нова титла – стана татко за пръв път. Неговата любима Мери Перейо роди момченце тази сутрин в Палма де Майорка в 37-ата седмица от бременността си.

И майката, и бебето са в перфектно състояние, съобщава местният вестник „Diario de Mallorca“.

В последните седмици от бременността младата родилка беше приета в реномирана частна клиника в Палма заради различни здравословни усложнения. 

Медицинският екип дори бе готов за операция, въпреки че тази опция най-накрая беше изключена. Самият Рафа Надал посрещна знаменателното събитие с огромен ентусиазъм и възторг, като увери, че "не предвижда това да промени професионалния му живот".

Тенисистът и Мери, която също е от Майорка, са заедно от почти две десетилетия, през октомври 2019 г. те станаха съпруг и съпруга в лична церемония, която се проведе в Sa Fortalesa de Pollença на Балеарския остров. 

Три години след това Рафа Надал и Мери Перейо стават родители за първи път.

Въпреки факта, че двойката се опита да премине през бременността възможно най-дискретно, както всичко около личния живот на Рафа, истината е, че това бяха много сложни няколко седмици както за Рафа Надал, така и за Мери Перело. 

В края на септември Надал призна, че са преминали през "трудни седмици". „Малко часа сън, малко стрес, ситуации малко по-сложни от обикновено“, цитиран бе той в Hola!