0

45-годишният куотърбек Том Брейди, който е извеждал отборите на Тампа и Ню Инглънд до много победи в Супербоул, има тайно оръжие, което да го държи толкова дълго във върхова форма и това е биохакингът. 

Това е цяло движение за здраве и уелнес, което включва извършване на малки и постепенни промени в начина на живот, за да се подобри физическото и умственото представяне.

Брейди не е сам в стремежа си да хакне собствената си биология. Други знаменитости като актрисата и фитнес гуру Брук Бърк (47 г.), най-богатият човек на планетата Джеф Безос (59), предприемачът Дейв Аспрей (49), шеф готвач Силвена Роу (56) също са възприели биохакерството като начин за постигане на целите си, независимо дали става дума за отслабване, засилване на паметта, по-дълъг живот или по-добър сън.

Самият Брейди приписва биохакерския си начин на живот като казва, че това му помага да поддържа върховото си представяне на терена въпреки възрастта си.

„Мисля, че някои хора може да гледат на това като на много дисциплинирано. Но аз просто обичам да се чувствам добре“, каза Брейди пред Men’s Health през 2019 г.