0

С уперзвездата в поп музиката Риана ще бъде главен изпълнител в шоуто на полувремето на най-гледаното спортно събитие в Съединените щати - Супербоул, обяви самата тя в Туитър.

Двубоят за титлата в Националната футболна лига (НФЛ) ще бъде проведен в Аризона през февруари. Риана отказа първата покана на Лигата през 2019 в знак на съпричастност с бившия куотърбек Колин Кепърник, който даде начало на колениченето преди спортни събития в знак на протест срещу проявите на расова дискриминация в САЩ.

Шоуто на полувремето е изключително апетитно за музикалните изпълнители, тъй като самият мач е наблюдаван от над 120 милиона души.

През миналата година то бе изнесено от рапърите Д-р Дре, Снууп Дог, Еминем, Мери Джей Блайдж и Кендрик Ламар, които дори спечелиха награда "Еми" за 14-минутния спектакъл.

"Риана е великолепна певица, която бързо се превърна в икона", казва директорът на музикалното звено в НФЛ Сет Дудовски. 

Джей-Зи, чието студио "Рок Нейшън" ще помага за организацията и изпълнението на шоуто, нарече Риана "скромно момиче, което надхвърля очакванията с всяка една стъпка в кариерата си".

"Тя е човек, роден в малкия остров Барбадос, но превърнал се в един от най-разпознаваемите артисти за всички времена. Тя постигна всичко сама както в бизнеса, така и в сферата на забавленията", добавя той.

Междувременно Доктор Дре разговаря с Ебро Дардън в Apple Music 1 в неделя, след като беше обявена новината от Риана.

Apple Music наскоро беше избран за официален спонсор на годишното събитие.

„О, боже мой“, каза Дре, който превзе сцената на Супербоул миналата година.

„Нека ти кажа нещо, човече. Всъщност току-що получих новината, че Риана ще го направи, а аз съм голям фен на Риана. Нямам търпение да видя какво ще направи“, каза рапърът.

„Много харесвам нея и това, което прави, нейното хладнокръвие и начина, по който подхожда към своята артистичност. Фантастично е. Тя има възможност наистина да ни взриви. Знам, че поставихме летвата изключително високо“, добави той.

Дре даде и своя съвет към певицата: „Постави правилните хора около себе си и се забавлявай“, каза Дре.

„В общи линии е това, да се увери, че има правилните креативни хора около себе си. Може да иска да разгледа някои от хората, които бяхме, за да направим нашето шоу", добави той.

Рапърът призна, че собственото му епично представяне на шоуто на полувремето на Super Bowl през 2022 г. – където към него се присъединиха Еминем, Снуп Дог, Мери Джей Блайдж и Кендрик Ламар, плюс изненадващи гости 50 Cent и Anderson .Paak – го е накрало да се чувства „изключително нервен. ”

„Не знам дали някога съм бил толкова нервен преди“, каза той.

„Не само това, не знам дали някога съм очаквал с нетърпение понеделник сутрин. Така че това е подготовката и да се уверите, че имате правилните хора около вас. Всички тези хора ми помогнаха и всички бяха изключително ентусиазирани от шоуто. Прекарахме си добре, въпреки че има много неща и много хора, на които трябва да разчиташ. Говоря за поне 3000 души, на които трябва да разчитате, за да направите това шоу правилно за 13 минути. Така че това е изключително напрежение, но в същото време е забавно. Когато свърши, настръхваш. Настръхнах, особено от реакцията, която получихме от шоуто, и особено от възможността да направя шоуто с всичките си приятели", споделя рапърът.

Super Bowl LVII ще се проведе на 12 февруари 2023 г. на State Farm Stadium в Глендейл, Аризона.