0

Ч етирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел помогна за изграждането на 11 специално създадени къщички за насекоми, които са разположени от вътрешната страна на завой номер 2 на емблематичната японска писта "Сузука". 

Проектът "Buzzin Corner", предназначен да разпространява посланието за биоразнообразието, беше представен днес преди неделното Гран при на Япония.

За да популяризират инициативата, бордюрите на завой 2 бяха боядисани в черно и жълто, препратка към цветовете на пчелите, а всеки отбор от Формула 1 помогна да персонализира собствените си къщички.

"Искам с този проект да популяризирам значението и темата на биоразнообразието", написа Фетел в Инстаграм.

"Пчелата е идеалният посланик за този проект и идеята да подчертаем важността на биоразнообразието, но той се отнася не само за пчелата, а и за всички останали насекоми", добави той.
Фетел също представи къщички за насекоми на австрийската писта "Ред Бул Ринг" през 2021 година.

Германецът се оттегли от Формула 1 в края на миналата година, след като прекара последните години, работейки по проекти за околната среда и климата.

"Страхотно е да видя, че той е намерил нова цел в живота си. Страхотно е, че Себ се върна този уикенд. Той е тук, за да разкаже на всички пилоти за своите планове", каза седемкратният световен шампион Люис Хамилтън от тима на "Мерцедес".

"Ако трябва да бъда честен, в историята на спорта не познавам друг пилот, който да е бил толкова откровен и да е показвал истинско състрадание към света извън този малък свят, в който живеем", добави британецът.

Източник БТА