0

Б ившият световен шампион по бокс Амир Хан стана жертва на брутален грабеж на лондонска улица.

Нападението станало докато двамата със съпругата му Фариал били навън за вечеря. Те пресичали улица в Лейтън, Източен Лондон, когато към боксьора се приближили двама мъже и опрели пистолет в главата му с искането да предаде скъпия си часовник. 

Разбойниците грабнали неговия Franck Muller Vanguard Chronograph за 72 000 британски лири, преди да потеглят с колата си.

В Туитър Хан обяви, че той и съпругата му са добре, но се стресирани от случилото им се.

В Англия обаче почти обвиниха самия Амир Хан за случилото се заради много му публични изяви, на които демонстрира скъпите си бижута. 

Часове преди нападението той се снимал с фен, докато пазарувал на Оксфорд Стрийт, като на фотоса ясно си вижда скъпарския му часовник, обсипан със 719 диаманта.

На друга снимка в Инстаграмот предишната вечер Хан е на благотворителна вечеря в хотел Grosvenor House, на която отново показва лъскавото си бижу.

Това породи опасения, че бандитите са набелязали Хан за следващата си жертва.

През февруари 35-годишният британец загуби с нокаут от Кел Брук в мач в Манчестър и след рекорда си от 34-6 на ринга заяви, че вече мисли за оттегляне, тъй като е изгубил любовта си към спорта. Хан е сребърен медалист от олимпийските игри в Атина през 2004 година и е шампион в лека категория при професионалистите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amir Khan (@amirkingkhan)