0

А ржентинската нападателка Ямила Родригес, която участва на Световното първенство за жени в Австралия и Нова Зеландия 2023, отправи молба в социалните си мрежи да спре адския тормоз, на който е подложена. 

Причината? На левия й крак е грейнала татуировка на нейния признат кумир – Кристиано Роналдо, върл съперник на идола на Аржентина Лионел Меси. Над лика на португалеца на лявото й бедро е аржентинският футболен бог - Диего Армандо Марадона.

„Моля, достатъчно; Не ми е добре. В кой момент казах, че съм против Меси? Спрете, защото наистина ми е трудно“, призова Ямила, състезателка на Палмейрас, в стори в профила си в Инстаграм.

Ямила Родригес се прочу не с феноменалните си голове и игра, а с провокативната татуировка на CR7 на левия си баджак

 Ямила Родригес се прочу не с феноменалните си голове и игра, а с провокативната татуировка на CR7 на левия си баджак
Инстаграм

Срещу нея бе насочено истинско цунами от омраза и закани в социалните мрежи след интервюта, в които тя открито заяви, че нейният идол е Кристиано Роналдо - когото тя е татуирала на левия си крак. И отсече в интервю за аржентинския спортен вестник „Оле“, че за нея CR7 е "без съмнение най-добрият играч в света“.

Припомнени бяха и нейни туитове от предишни години, с които тя критикува Лео Меси.

„Не можеш ли да имаш идол или играч, когото да харесваш? Моля, никога не съм казвала, че съм против Меси, никога няма да бъда. Меси е нашият велик капитан на националния отбор, но фактът, че казвам, че моето вдъхновение и моят идол е CR7, не означава, че мразя Меси, а по-скоро, че харесвам повече друг играч, този, който ме вдъхновява. Какъв е проблемът?

Не всички сме длъжни да обичаме само  играчите на нашата страна. Баста, писна ми, боли ме“.

Публикацията на Ямила беше споделена от много нейни съотборнички от националния, като Ванина Кореа и Алдана Комети.