0

С ветовната №2 в тениса Арина Сабаленка изгледа старта от Формула 1 на „Имола“ само часове след като загуби втори пореден финал от Ига Швьонтек – на турнира в Рим. Звездата на Беларус беше пометена с 2:6, 3:6 на полякинята, но намери сили да се пошегува с екипа си, към който се обърна с думите: „Благодаря ви, че ми помогнахте да загубя още един финал“. После все пак добави: „Аз съм щастлив човек, че ви имам до себе си“.

В Инстаграм Сабаленка публикува куп снимки от гостуването си в бокса на Хаас преди Гран при на Емилия Романя. За първи път 26-годишната състезателка си пусна снимка с новото гадже – женения автомобилен пилот и предприемач Георгиос Франгулис (35), когото запозна с актьора Хю Грант. Бразилецът от гръцки произход създава през 2016-а компанията Oakberry за продукти с характерния за Амазония плод акай бери, чието рекламно лице е Арина. Именно Oakberry е сред спонсорите на отбора на Хаас.

На всички кадри Сабаленка грее с широка усмивка, заради което отнесе стотици критики от последователите си, защото точно два месеца по-рано - на 19 март, загина предишният й приятел Константин Колцов. Първоначалната версия беше за самоубийство, но бившата му съпруга Юлия и майка на тримата му синове предположи, че той е паднал от 23-ия етаж на хотела си, защото е бил пиян. Връзката на Арина с Колцов, чиято хокейна кариера премина през НХЛ и националния отбор на Беларус, продължи 4 г., преди да приключи тази пролет. Именно затова феновете нападнаха Арина, че прекалено бързо е преодоляла смъртта му.

Неочакван обрат се състоя в отношенията между Стефанос Циципас и Паула Бадоса. Двамата обявиха шумно раздялата си на 5 май, а през уикенда се появиха, хванати за ръка, в Монте Карло. След разходката си двамата се качиха заедно в кабриолет и отпрашиха заедно, като бяха снимани от всички присъстващи на площада в княжеството. Явно 26-годишната Бадоса е съжалила за думите си отпреди броени дни. Тогава тя сравни връзката си с тази на Григор Димитров и Мария Шарапова - че е срещнала точния човек в грешния момент.