0

Н овият крал на тениса Карлос Алкарас се е разделил с юношеската си любов Мария Гонсалес Хименес.

Това 19-годишният испанец призна в интервю за „Кориере дела сера“ след триумфа си на US Open, който го изстреля на върха в ранглистата.


Най-младият №1 в историята бе попитан дали при това съществуване с 300 км/ч, което води, има време за любов. След като се изчервява и усмихва, Карлитос отговаря: „Не, сега няма любов. Все още не“.

Доскоро Алкарас имаше връзка със своята съгражданка от Мурсия Мария, с която се запознава в местния клуб, където директор е баща му Карлос Алкарас-старши. На всичките си изкусителни снимки по плажовете това лято обаче тенисистката е без новоизпечения милионер.


Именно с татко си и с огромния си щаб шампионът излезе на вечеря в Ню Йорк след най-знаменитата си победа над Каспър Рууд. Последвал съвсем кратък сън, а когато Карлитос се събудил, не повярвал: „Честно казано, когато отворих очи, още не можех да повярвам. Чувствам се като нормален човек, дори и всичко това да е невероятно. Моят треньор Хуан Карлос Фереро просто ми каза да съм спокоен и да се забавлявам“.

Колкото до вечната си усмивка, звездата обясни: „Без нея нямаше да мога да играя. Това ми идва естествено, такъв съм. В Монреал, в началото на август, когато паднах още на старта от Томи Пол, тъй като не можах да се справя с напрежението, малко загубих усмивката си. Работих усилено, за да си възвърна радостта, взех я със себе си в Ню Йорк. Някои от колегите ми изглеждат тъжни на терена. Не и аз. Все още съм детето от Мурсия, което на 10 години мечтаеше да стане професионалист. Помолих Дядо Коледа за първата ракета: така започна тази история”, сподели тийнейджърът, който не си даде и ден почивка, а вече е във Валенсия, за да помогне на Испания за купа “Дейвис“. „Правя го за себе си, за моя отбор, за моята страна. Не си поставям ограничения. Имам големи мечти и нямам намерение да ги пропилявам“.