0

В истинско фиаско се превърна опитът на италианската певица Елинора да изпълни английския химн преди евроквалификацията с Англия в Неапол (1-2).

Красавицата долетя от другия край на света, за да изпее God Save the King, но пропусна първоначалната нота на песента и забрави част от думите. Гостуващите фенове на стадион „Диего Марадона“ освиркаха Елинора, а самите футболисти също забиха поглед в земята.

Впоследствие певицата с неаполитански корени се извини и обясни следното: „Всичко беше измислено в последния момент. Аз бях на ваканция в Маями, когато ми се обадиха и ме попитаха дали мога да се върна спешно. За мен това беше голяма чест и аз хванах първия самолет за Италия. От Рим отидох с кола до Неапол, а после в рамките на 24 часа се прибрах в Маями. Не отидох нито стотинка за това, а разноските ми стигнаха 3000 лири. Репетирах химна само два пъти в деня на мача и три пъти вечерта, но по време на реалното ми изпълнение имах проблем със слушалките. Чувах музиката, но изведнъж тя спря, после се върна и я чух два пъти. Нямаше синхрон и не можех да наваксам пропуснатото. Много съм ядосана и моят мениджър ще пише на организаторите“, заяви Елинора, която се изявява като диджей и дори се бори да представя Сан Марино на „Евровизия“.