0

П ърви приятелки са станали Серена Уилямс и Мария Шарапова, които бяха известни с яростното си съперничество на корта и извън него.

41-годишната американка, която преди месец сложи край на кариерата си, направи признанието в интервю за телевизия ABC, където не изключи възможността за общи бизнес инвестиции с Шарапова.

„Сега тя е най-добрата ми приятелка. Извинявай, Каролин (Вожняцки - другата й дружка от тениса)! Мария е първият човек, с когото обсъждам всекидневните си дела по телефона. Майчинството много ни сближи“, обясни носителката на 23 титли от Големия шлем.

Тя води с 20-2 в мачовете си срещу рускинята (3-1 във финалите за Големия шлем), но отношенията им се развалиха най-вече покрай Григор Димитров. През 2012-а Серена го нарече човек с черно сърце, след като той започна да излиза с Маша. Уилямс се подигра и на Шарапова: "Всяко нейно интервю започва с фразата: "Аз съм щастливка, така ми провървя". Това е толкова скучно, че едва ли някой ще я покани на купон. Иначе щом й харесва да бъде с човек, който има черно сърце, това си е нейна работа”.

Самата Мария също отговори на тези думи на пресконференция на „Уимбълдън“. „Определено изпитвам огромно уважение към Серена и това, което е постигнала на корта, но ако ще говори за лични неща, може би е по-добре да говори за връзката си и приятеля, който бе женен и има деца, а сега се разведе”, заяви бившата №1, визирайки Патрик Муратоглу - бившия треньор на Гришо и тогавашно гадже на Серена.

Явно обаче томахавките са заровени, откакто 35-годишната Шарапова роди на 1 юли син Теодор от британския предприемач Александър Гилкс (43). Серена пък наскоро отбеляза петия рожден ден на дъщеря си Олимпия, която роди от съпруга си бизнесмена Алексис Оханян. През уикенда легендата заведе щерка си на първа тренировка по футбол и дори се включи като помощник-треньор по настояване на клуба й.