0

Н ай-успялата тенисистка в историята Серена Уилямс вече е и най-великата майка, както обяви пред света съпругът й Алексис Оханян. 41-годишната американка роди втора дъщеричка – Адира Ривър, след като преди почти 5 г. едва не почина от белодробна емболия, докато даваше живот на каката Алексис Олимпия.

Новината за бебето съобщи първо Оханян (40), който написа гръмки думи по този повод в Инстаграм. Освен това бизнесменът, който е син на германка и наследник на бежанци от Армения, публикува снимки с момиченцата и носителката на 23 титли от Големия шлем.

“Радвам се да съобщя, че домът ни се изпълни с обич: щастливо и здраво новородено момиче заедно с нейната щастлива и здрава майка. Чувствам се благодарен. Серена, ти ми предостави още един несравним дар. Ти си най-великата майка за всички времена. Благодаря на невероятния медицински екип, който се погрижи за съпругата ми и дъщеря ни. Никога няма да забравя момента, в който представих на Олимпия нейната сестра“, разчувства се основателят на социалната мрежа Reddit, чието богатство се оценява на 70 млн. долара. Състоянието на Серена е поне $300 млн., като това от наградни фондове е близо $95 млн.

Адира е еврейско име, което означава „силна, благородна и могъща“. То е женският вариант на Адир, което е използвано за назоваване на Бог. От 1993 г. насам популярността му в САЩ непрекъснато расте и в момента е 2633-ото най-популярно име за момичета.

За появата на новата принцеса в семейството бившата №1 получи близо 1 милион честитки в Инстаграм, включително от Григор Димитров, Наоми Кембъл, Донатела Версаче, Люис Хамилтън, Линдзи Вон и др.