0

С ерена Уилямс е отказала да се появи на церемонията на шампионите по случай 100-годишнината на Централния корт на „Уимбълдън“ по странна причина. Според британския вестник „Дейли Телеграф“ тя влязла в спор в организаторите заради това, че те са отказали да ѝ оставят пет автомобила за целия турнир.

Всеки от състезателите получава по една кола за свои нужди по време на турнира, но Уилямс е поискала пет за себе си и за близките си. Тенисистите трябва да върнат колите до 24 часа след отпадането си. Серена отпадна още в първия кръг. Според „Дейли Телеграф“ именно скандалът за автомобилите е причината Уилямс да не участва в церемонията, въпреки че е седемкратна шампионка на турнира.

„Тя искаше да използва колите през цялото време на турнира, въпреки че отпадна по-рано. Беше ѝ казано, че не е възможно. Тя не беше доволна. Може би точно заради това отказа да участва в парада на шампионите“, заяви източник пред „Дейли Телеграф“.

Организаторите обявиха, че Серена не е участвала в церемонията, защото е отпътувала за САЩ, но в същия ден тя публикува снимка от концерта на „Ролинг Стоунс“ в Лондон.