0

Г абриела и Стефани Стоеви отново пренаписаха историята на българския бадминтон, след като за трети път триумфираха с европейската титла на двойки.

На финала в Мадрид поставените под №1 Стоеви сломиха с 21:14, 21:10 четвъртите в схемата германки Линда Ефлер и Изабел Лохау за 35 минути.

Сестрите посветиха победата на любимото си куче, което вчера навърши 14 години. „Борихме се за лабрадора ни Бък – разказа специално за „Телеграф“ Стефани. - Щастливи сме, че българското знаме отново е пред другите и най-вече, че нашето семейство и всички близки, които са ни гледали по телевизията, са изключително горди. За нас това е най-големият подарък. Когато чухме химна, разбрахме, че положеният труд си е заслужавал“.

Звездите ни благодариха специално на екипа си в лицето на своя нов треньор Константин Добрев и на физиотерапевта Янислав Петков, който е и приятел на 26-годишната Стефи. По този повод тя отчете: „Физически сме много добре. Яни работи много усилено с нас и се вижда голям прогрес в тази област“.

До своите дъщери в Мадрид бяха и родителите им – Светослав и Кремена.