0

М анчестър Сити има всички шансове да спечели Шампионската лига, след като падна една голяма пречка за това.

Африканските шамани, които бяха проклели „гражданите“ никога да не вдигнат трофея, са снели прокобата. Поне така твърди Дмитрий Селюк, мениджър на бившия халф на тима Яя Туре. Това е отлична новина за привържениците на английския тим преди днешния полуфинал в турнира с Реал (М). Мачът на ст. „Сантяго Бернабеу“ е от 22:00 часа. Реваншът на ст. „Етихад“ е на 17 май.

Случаят с прокобата датира от 2018 г., когато Манчестър Сити освободи Яя Туре. Тогава Селюк обвини мениджъра на тима Хосеп Гуардиола за раздялата с котдивоареца и хвърли тежко предупреждение. Според руския агент цяла Африка се е обърнала срещу испанския специалист и „гражданите“ заради решението му и шамани от целия континент са направили нужното за провала на клуба в най-престижния турнир в света. Сега Селюк обаче успокои Сити и неговите фенове.

„Мога да кажа, че шаманите свалиха проклятието. Мисля, че Манчестър Сити ще спечели Шампионската лига под ръководството на Пеп. Те имат добри шансове да победят още тази година. Но каквото и да се случи, определено ще спечелят турнира в близките три години“, заяви Селюк и допълни, че самият Яя Туре мисли по същия начин и желае успех на Сити.

Извън езотеричното Манчестър Сити има отличен състав, за да се справи с Реал (М) и да стигне до директна битка за трофея в Шампионската лига. А тимът на Гуардиола има и да си връща на Белия балет. Миналия сезон двата тима отново се срещнаха на полуфинал. В Манчестър „гражданите“ се наложиха с 4:3. На реванша в Мадрид обаче след продължения загубиха с 1:3 и мечтата им за трофея бе разбита. На финала Кралския клуб победи с 1:0 Ливърпул и ликува за 14-и път в Шампионската лига.