0

С ветовният №1 Карлос Алкарас остана шокиран от появата на Мария Шарапова на Мастърса в Торонто, където той се пребори за място на 1/4-финал след обрат с 3:6, 7:6 (2), 7:6 (3) над Хуберт Хуркач. Победата над поляка бе 14-ата му поред и втората след триумфа на „Уимбълдън“, а тази нощ Карлитос срещна Томи Пол (САЩ).

Алкарас и 36-годишната Шарапова се засякоха в асансьор, като първоначално испанецът не повярвал, че това наистина е тя. „Беше страхотно да се запозная с нея. Гледал съм много мачове на Мария, тя бе сред най-добрите в света. Не очаквах да я срещна, но й се зарадвах и побъбрихме малко“, разказа тенис чудото.

Петкратната шампионка от Шлема, която сложи край на кариерата си и миналото лято стана майка на син Тео, беше в Торонто в рамките на спортна конференция. След като изнесе лекция по покана на един от спонсорите и на местната федерация, Маша засипа 20-годишния талант с похвали. „Карлос е невероятен и най-впечатляващото е как се бори за всяка една точка. Успява да направи шоу и да запали публиката всеки път, когато стъпи на терена. Нямам търпение да го видя как израства, наистина съм любопитна да видя докъде може да стигне“, заяви бившата приятелка на Григор Димитров, която сега е сгодена за британския предприемач Алекзандър Гилкс.

Британските медии припомниха, че първата любов на бившата №1 бил Хуан Карлос Фереро, шампион от „Ролан Гарос 2003“ и треньор на Алкарас от 7 г. В автобиографията си Шарапова разказва за тръпката, когато била само на 16.

43-годишният Хуан Карлос Фереро и съпругата му Eва Алонсо празнуват с Алкарас титлата му в Мадрид през май.

 43-годишният Хуан Карлос Фереро и съпругата му Eва Алонсо празнуват с Алкарас титлата му в Мадрид през май.
Getty Images

„През тези няколко седмици, като гледах Фереро да тренира, наблюдавайки го как идва и си отива, виждайки как говори и как се държи, как отмята косата си от очите си, аз се влюбих сериозно“. Относно 7-годишната разлика във възрастта им Мария пише: „В повечето страни това дори не е законно. Какво мога да кажа? Сърцето си иска своето".