0

Б ившата №1 в тениса Мария Шарапова се е сдобила с четвъртия си луксозен имот в САЩ. 36-годишната рускиня, която още по време на кариерата си на корта започна да гради бизнес империя, е купила истински палат в Монтесито, Калифорния.

Според списание „Robb Report“ Маша е спазарила новия си дом, простиращ се на 3,3 хектара, за $ 11,5 млн. По-рано той е принадлежал на Ан Лури, вдовица на някогашния съсобственик на бейзболния отбор Чикаго Уайт Сокс и на тима от НБА Чикаго Булс Робърт Лури. Ан се сдобива през 2005-а с къщата с пет спални, построена през 1949-а. След това иска за нея $ 13 млн., но Шарапова успява да намали доста от цената. Сега петкратната шампионка от Големия шлем става съседка на Кейти Пери, Орландо Блум, Опра Уинфри, Гуинет Полтроу, принц Хари и Мегън Маркъл. Наблизо живее и тенис легендата Джими Конърс.

Благодарение на огромните прозорци, гледащи към заобикалящата го гора, домът на Шарапова е пълен с естествена светлина. Мястото ще е идеално за отглеждане на сина на Мария от британския предприемач Александър Гилкс – Теодор, който се роди през юли 2022 г. Дълго време звездата притежаваше ултрамодерна къща в Манхатън Бийч, където й гостуваше и бившето гадже Григор Димитров. По-късно Шарапова, чието богатство се оценява на $ 300 млн., се премести в триетажно имение в Лос Анджелис, а има и ранчо в окръг Санта Барбара и къща в Сарасота, Флорида.

Именно в Маями тя ще участва в турнир по пикълбол – най-бързо развиващият се спорт зад океана. Мария игра в двойка с Джон Макенроу срещу Андре Агаси и Щефи Граф, като всичките те са носители на общо 42 трофея от Шлема (22 от тях са на германката). Събитието се състоя в хотелски комплекс, който бе домакин на шоу турнира Pickleball Slam с общ награден фонд $ 1 млн. Цената на билетите започваше от 46 долара, а срещата бе предавана пряко и в праймтайма на ESPN. На 2 и 3 февруари се проведе и аматьорска надпревара, като победителите от нея получиха $5000 и право да играят с легендите. Пикълбол се играе с плоска ракета и кухо пластмасово топче с отвори, мрежата е с височина 91,44 см в двата края, а теренът – с размерите на бадминтон корт.