0

Б ившата приятелка на Григор Димитров – Мария Шарапова, разказа как е приключила съвместната работа с баща й Юрий през 2008 г. „Най-големият подарък, който той ми е правил, е неговото съгласие да се оттегли от кариерата ми. А за баща, извел дъщеря си до титли от Големия шлем, това е много сложно. Реших, че мога да му го кажа само по имейла. Така ми беше далеч по-удобно, защото не можех да го погледна в очите. Ала разбирах, че той знаеше, че това ще се случи. Просто не мислеше, че ще стане, слез като тъкмо съм спечелила третата си победа за Шлема“, разказа 36-годишната рускиня, която се отказа преди 4 г. с пет купи от най-престижната верига и като достигала №1 в света.

Маша участва в хитовия подкаст на легендарния бейзболист Алекс Родригес и на бизнес кореспондента на „Блумбърг“ Джейсън Кели. Пред тях тя разказа как е станала успешен предприемач още докато се е състезавала на корта.

Отношение за разрива между Шарапова и Юрий, който я довежда във Флорида 7-годишна със 700 долара в джоба, взе и бившият й агент Макс Айзенбъд. Тойго пък говори в подкаста на бившия играч Анди Родик: „След триумфа на Мария в Австралия през 2008-а, ние пийнахме малко, празнувахме и нейният баща вдига тост. Никога няма да забравя как той каза: „Детенце, ни завоювахме три титли за твоите 19 години и от мен е това“. После той не дойде на нито един неин турнир“.

Айзенбъд добави: „Причината за неговата постъпка бе, че направи за нея всичко по силите си. Но й оказваше толкова силен натиск, че това започна да се отразява на отношенията им. Той знаеше, че вече няма да може да я натиска и се оттегли“.