0

Д ъщерята на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер – Джина Мария, започна обратното броене до сватбата си. 26-годишната състезателка по конен спорт и нейният колега Иън Найсмит Бетке създадоха специален уебсайт за щастливото събитие и започнаха обратното броене.

Двамата германци планират церемонията да е на 13 септември и са пуснали списък с подаръците, от които имат нужда. Влюбените, които са заедно от 2017-а, са се сгодили в началото на тази година.

Джина е по-голямото дете на Корина и Михаел, който е в тежко състояние след ски инцидента през 2013 г. Синът им Мик (24) е резервен пилот на Мерцедес, но ще напусне Формула 1 в края на сезона и преговаря с Алпин за място в световния шампионат по издръжливост и участие в „24-те часа на Льо Ман“. Доскоро Джина се изявяваше на обездка, където е световна шампионка и европейска №1. В последно време обаче блондинката се преквалифицира в истинска каубойка и специализира в рейнинга - дисциплина в уестърн ездата в САЩ.

През август Джина дори завърши трета в състезанието Run for a Million в Лас Вегас. С помощта на своя кон Гунастепия тя прибра чек за 75 000 долара. Общо в кариерата си досега г-ца Шумахер е изкарала над $1,35 млн. от наградни фондове. Освен това през лятото пусна собствена модна линия и позира като модел за нея.

По всичко личи, че Джина освен че външно е копие на баща си, носи и борбения му ген. „Крайната ми цел е да тренирам собствените си коне, да подобря развъждането и отглеждането им, за да ставаме все по-добри“, обясни ездачката, която твърди, че Иън и Мик са най-големите й фенове.