0

С иниша Михайлович може да се усмихне горе на небето – роди му се внук, който ще носи неговото име.

Бебето проплака на 10 септември в Италия. То е второ за Вирджиния, щерката на бившия гениален халф и треньор, който остана завинаги на 53. „Казва се Леоне Синиша. Името Леоне ми харесва много, а поставено до Синиша звучи много добре. Моят татко винаги е бил лъв“, обясни 26-годишната дама още в месеците преди да роди.

Новината първа съобщи баба Ариана. „Супергерой като дядо си“, написа италианката, която беше в брак с Михайлович 27 години преди ракът да й го отнеме. Бившият национал на Югославия си отиде от този свят на 16 декември 2022-а след дълга борба с левкемията.

„Живот“, добави госпожа Михайлович, която се запозна със Синиша, докато той играеше в Сампдория, а тя беше известна телевизионна водеща. От любовта им се родиха пет деца. Освен Вирджиния те имат още една щерка – Виктория, и трима синове. Всички те, заедно с внучката Виоленте, тъщата и най-добрия приятел, бяха до Михайлович в последните му часове в болницата в Рим.

Вирджиния и нейният любим Алесандро Волиако вдигнаха сватба през лятото на 2023-та. Те отложиха щастливия си ден с почти година заради заболяването на известния баща. Двамата са родители и на дъщеря Виоланте, която се роди година преди смъртта на дядо си и беше неговата най-голяма радост в последните дни от живота.

Сега семейството им се увеличи и с момче. „Ти, Леоне Синиша, все още не го знаеш, но си другата причина за моето съществуване. Раждането ти беше втората най-голяма емоция в живота ми. Никога не ще успея да ти обясня какво изпитах и как в един миг сърцето на една майка може да се разцепи на две. Виоланте и Леоне, вие сте моите бижута!“, написа мама Вирджиния.