0

Л юбовта даде криле на Яник Синер и новото му гадже Анна Калинская, които стигнаха финали в един и същ уикенд в Германия. И докато 22-годишният италианец грабна първия си трофей като №1 в света и на трева в Хале, чаровната рускиня отстъпи на Джесика Пегула в Берлин, но записа най-доброто си класиране - №17.

Връзката между Синер и Калинская (25) беше потвърдена на „Ролан Гарос“, а в неделя той за първи път спомена блондинката пред феновете. На церемонията по награждаването след 7:6 (8), 7:6 (2) над Хуберт Хуркач (Пол) рижият тенисист изрази подкрепа към своето момиче. „Моята приятелка Анна игра на финала в Берлин. Тя имаше 5 мачбола. Много съжалявам за нея. Тя имаше страхотна седмица, аз аз очаквам „Уимбълдън“ с нетърпение, където миналата година стигнах полуфинал“, заяви Яник, който стана осмият играч в историята, спечелил още първия си турнир, след като е стъпил на върха. Преди него в 51-годишната история на ранглистата това са правили Анди Мъри през 2016 г., Новак Джокович (2011), Пийт Сампрас (1993), Стефан Едберг (1990), Матс Виландер (1988), Бьорн Борг (1979) и Джими Конърс (1974).

Калинская, която е дъщеря на шампиони по бадминтон, също похвали Синер: „Просто се опитвам да бъда толкова добра, колкото него”.

Красива подкрепа получи и Томи Пол, който триумфира в "Куинс Клъб” - 6:1, 7:6 (8) над италианеца Лоренцо Музети. Победителят вдигна първата си купа на тревна настилка заедно с моделката Пейдж Лоренце (25). Американската инфлуенсърка, която създаде своя лайфстайл бранд Dairy Boy през 2021-а, се радва на 630 000 последователи. Тя долетя на Острова специално за финала в Лондон, а ще вика за 27-годишния Томи и на започващия на 1 юли „Уимбълдън“. Там Пол ще играе с допълнително самочувствие, защото вече е №12 в света и първа ракета на САЩ, измествайки Тейлър Фриц.