0

„Сърцето ми е пълно“, написа Мария Шарапова в деня, когато за първи път заведе сина си на „Уимбълдън“. Тиодор, който днес навършва 2 годинки, се разходи по тревата на централния корт. Именно там преди точно 20 г. руската тенисистка вдигна първата от петте си купи за Големия шлем едва 17-годишна, надигравайки Серена Уилямс на финала.

Сега тя се върна в компанията на Тео и годеника си – британския предприемач Алекзандър Гилкс. Маша показа на детето си почетния списък с шампионите в „Ол Инглънд Клъб“, а освен това го заведе да види тренировката на носителя на трофея от 2023-а Карлос Алкарас с Григор Димитров. Любопитното е, че Маша и Гришо имаха връзка между 2012 и 2015 г., а рускинята подкрепяше нашето момче от трибуните през 2014-а, когато той изхвърли местния любимец и прелетя до полуфинал. Там обаче изпусна в 4 сета Новак Джокович.

Освен Шарапова в семейния ден на „Уимбълдън“ се появиха също Каролин Вожняцки с двете си деца, както и друга бивша №1 – Ашли Барти.

Победителката от 2021-а пристигна със съпруга си – голфъра Гари Кисик, и синът им Хейдън, който следващата седмица става на годинка. 28-годишната австралийка ще прекара следващите две седмици в Лондон, за да коментира за BBC и да се включи за първи път в турнира на легендите с Кейси Делакуа.

Най-близката приятелка на Гришо в момента – Арина Сабаленка, пък може да пропусне най-стария турнир, който стартира днес за 137-и път. Световната №3 продължава да се бори с травмата на рамото, заради която се оттегли от 1/4 финала с Анна Калинская в Берлин. „Става дума за големия объл мускул. Може би съм едва вторият или третият тенисист, който го е контузил. Най-досадното е, че мога да правя всичко - да вдигам тежести, да удрям от дъното на корта, но ме боли, когато сервирам, въпреки многото лечения и рехабилитация. Не съм имала сериозни травми, а сега се боря с различни болки“, обясни звездата от Беларус, която още не е загубила надежда да изиграе първия си мач с Емина Бекташ (САЩ).