0

Ж ивотът след професионалния тенис започна за Серена Уилямс и я отведе по път, който малцина могат да предвидят. Една от най-великите тенисистка в историята се отказа от спорта през септември 2022 г., след като спечели 23 титли от Големия шлем в кариерата си, продължила 27 години. 

В дните си след мачовете 41-годишната Серена Уилямс се съсредоточи повече върху религията и сега е кръстена като Свидетел на Йехова във Флорида, пише „Марка“.

„Да бъда Свидетел на Йехова е важно за мен, но никога не съм го практикувал и исках да се занимавам“, каза Уилямс през 2017 г., говорейки пред Vogue.

Дори през цялата си кариера Серена никога не се е свенила да цитира вярата си като една от причините зад изключителната си конкурентоспособност, твърдейки, че тя по някакъв начин е помогнала на нейните способности.

Преди време тя отговори многозначително на въпрос как дъщеря й Алексис Олимпия ще отпразнува първия си рожден ден, като каза: „Олимпия не празнува рождени дни. Ние сме Свидетели на Йехова, така че не правим това.“

Свидетелите на Йехова всъщност вярват, че подобни празненства не са угодни на Бога.

През 2003 г., когато полусестрата Йетунде Прайс беше убита при стрелба, Серена отдели време, за да присъства на събранията на Свидетелите. „Опитах се да изградя по-добра връзка с Бог", казва много често Уилямс.