0

П риключилият наскоро със съдебните битки Мейсън Грийнууд ще става баща, съобщиха медиите в Англия.

Младият нападател на Манчестър Юн и партньорката му вече са уведомили семействата си. Името на бъдещата майка не се споменава. Предполага се обаче, че става въпрос за Хариет Робсън, момичето, което обвини Грийнууд в побой, психическо и сексуално насилие.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HARRIET ROBSON (@hasrobson)

Грийнууд бе арестуван през януари 2022 г., след като в социалните мрежи се появиха снимки на окървавената и насинена Хариет, както и аудиозаписи, на които мъжки глас я принуждава да правят секс без тя да желае. Веднага след това Манчестър Юн отстрани таланта, а спортният концерн Nike скъса рекламния си договор с него. Грийнууд бе пуснат под гаранция, но после пак бе арестуван за нарушаване на ограничителната заповед да се доближава до ищцата. В началото на този месец Кралският съд сне всички обвинения към играча с обяснение за оттегляне на ключови свидетели и излезли наяве нови материали. Още тогава се заговори, че Мейсън и Хариет са останали близки въпреки скандала.

Радостната новина за Мейсън в личен план обаче не кореспондира със ситуацията относно професионалното му развитие. Съдът оттегли обвиненията към него, но от Юнайтед водят собствено разследване. На „Олд Трафорд“ едва ли ще реабилитират нападателя, независимо от безспорните му качества. След решението на магистратите въпросът за бъдещето на Грийнууд е обсъден сериозно в женския отбор на „червените дяволи“, който споделя тренировъчни съоръжения с мъжете. По информация на The Sun някои от футболистките са изразили безпокойството си пред висши служители от евентуалното реабилитиране на Грийнууд.

Основателката на женския фенклуб на Юнайтед Натали Бърел също е категорична по въпроса.

„Не искам да го виждам да тренира, да облича екипа и да излиза отново на „Олд Трафорд“. И съм убедена, че няма да му позволят“, заяви Бърел.