0

В Байерн вероятно вече съжаляват, че платиха на Фулъм през лятото 51 млн. евро за Жоао Палиня.

Въпросната сума направи халфа петия най-скъп входящ трансфер на клуба. Той обаче засега изобщо не оправдава големите очаквания и е със статут на резерва. Несгодите на португалеца не се изчерпват само с очевидния застой в кариерата. В личен план нещата също не вървят.

Наскоро Палиня подписа документи за развод с бременната си съпруга Патрисия Паларес. Раздялата на семейството бе много изненадваща, тъй като малко преди това, след европейското първенство, семейството изкара романтична ваканция. Още по-шокиращ е фактът, че националът предложил на съдията да плаща 500 евро за издръжката на първородния си син Жоао Мария. Сума наистина нищожна, съпоставена със заплата от милион евро месечно, която Палиня получава в Байерн.

„Всички бяхме шокирани, защото човек, който печели почти милион евро, предложи само 500 евро, за да издържа сина си. Това е наистина жалко, особено като се знае, че майката все още не знае кога ще се върне на работа. Вярвам, че всеки родител иска детето му да е финансово осигурено. Аз лично познавам родители, които плащат дори по-високи суми от това, което той предлага, а дори не вземат и 1 процент от заплатата му“, споделя близък до двойката пред португалското издание Flash.

Друг източник твърди пред TV7 Dias, че съдията счел въпросната сума за неадекватна. Палиня бил инструктиран да плаща по 600 евро - 80 процента от здравните разходи по детето. Тепърва обаче в допълнение на издръжката бившата съпруга Патрисия щяла да води дела за стотици хиляди като компенсация.

„Тя беше втора година в курса по дентална медицина и го прекъсна, за да подкрепи съпруга си. Той дори в продължение на два месеца, което беше последният период, в който играеше за Брага, преди да се върне в Спортинг, живееше в къщата на родителите й безплатно. Един спортист от високо ниво, за да стигне там, където е, трябва да има семейна подкрепа, трябва да има семейна стабилност. Ако тя ви осигурява тази семейна стабилност, питам, не заслужава ли да бъде компенсирана?“, коментира източникът пред TV7 Dias.