0

П оп звездата Шакира отвърна на думите на бившия си Жерар Пике, който заяви, че тя е изопачила истината за раздялата им, но самият той се чувства щастлив. 47-годишната колумбийка обаче увери, че нейното сърце все още е разбито. „Непоправимо е, поне за момента, загубила съм доверие в другия. Лечебният процес е дълъг, ще ми отнеме няколко албума!“, призна пред GQ певицата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GQSpain (@gqspain)

„Разбрах, че приятелството трае по-дълго от любовта. Не знаех, че е така. Животът ми отне съпруг, но ми даде толкова много приятели. Никога не съм знаела, че съм тъй обичана. Имаше и хора, които ме предадоха и не бяха до мен, когато имах най-голяма нужда от тях. Разбрах, че 20-годишните приятелства и дори по-новите са награда за цял живот. Когато има толкова много болка, Бог притиска, но не задушава”, смята Шакира.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Въпреки всичко тя все пак вярва в любовта заради примера на родителите си: „Не мога да кажа, че съм абсолютен скептик, защото моите родители са най-голямото доказателство за любовта на една двойка. Вечна любов, която преодолява всички препятствия и трудности. Те са заедно от 50 години. Виждам как майка ми гледа татко сякаш е последният мъж на планетата. И той я гледа по същия начин. Те са като гаджета. Баща ми е на 93 години и не е направил никакви грешки. Но той има онази любов, която издържа на всичко. Тя съществува, но за избрана група хора. Това е VIP място, където не всеки влиза. Няколко влизат и имат късмета да са вътре“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Относно синовете си от Жерар - Милан и Саша, Шакира казва: „Аз съм майка, абсолютно отдадена на децата си. Влизам в стаята, виждам ги и вече чета по езика на тялото им дали са тъжни, щастливи или огорчени. Понякога имам чувството, че нещо не е наред, звъня им и се оказва, че нещо не е наред. Имам такава връзка с тях, че тя абсолютно доминира живота ми и всичко, което правя. Сега си говорим и си мисля за децата си. Не ми излизат от главата нито за миг. Това изразходва много енергия... Същата страст, която посвещавам на кариерата си, или повече, посвещавам на децата си, на тяхната почтеност, на тяхното развитие. Аз съм страдаща майка, страдам от абсолютно всичко, което им се случва. Приемам задачата да бъда майка много сериозно: опитвам се да имам още двама достойни хора на този свят и се надявам, че те ще бъдат моите деца“.

В момента Шакира завършва подготовката за турне, което трябва да надмине въздействието от появата й на Супербоул през 2020 г. „Това е най-амбициозното турне в цялата ми кариера, най-голямата продукция, която съм правила досега. Не защото обществото го иска, а защото заслужавам турнето на живота си след толкова години работа. Това ще бъде най-дългото шоу, което съм имала“.