0

З вездата на Ферари Карлос Сайнц преживя неприятен инцидент, след като точно на домашната Гран при на Италия записа първия си полпозишън и първия си подиум за сезона. След като финишира трети на „Монца“, испанецът беше заклещен от двама крадци на излизане от хотел „Армани“ в Милано към 20:30 ч.

Те се доближили опасно близо до Сайнц под предлога, че искат да си направят селфи с него и успели да свалят от ръката му часовник за $600 000. 29-годишният пилот, още облечен с екипа на Ферари, обаче ги подгонил и с помощта на хора от екипа си и случайни минувачи хванал обирджиите. Те били арестувани, а часовникът Richard Mille, модел „Александър Зверев“ (кръстен на тенисиста, отстранил Григор Димитров на US Open – б. р.) - спасен.

"Най-важното е, че всички сме добре и това ще остане просто като неприятен спомен - написа Сайнц в Инстаграм. - Искам да благодаря специално на всички, които ни помогнаха, на миланската полиция, както и на всички, които ми писаха, за да изкажат подкрепата си".

Жертви на крадци на часовници в последните години станаха още двама състезатели от Формула 1. През юли 2021-а Ландо Норис беше нападнат след финала на европейското по футбол на „Уембли“, в който домакините загубиха от Италия. Тогава британският пилот на Макларън остана без Richard Mille за 144 000 паунда. Часовникът на Шарл Льоклер пък бе свит във Виареджо (Ит) през април 2022-а.

Колкото до Сайнц, той ще потърси утеха в прегръдките на новата си любов – шотландската моделка Ребека Доналдсън.

През август двамата бяха засечени за първи път заедно на яхта край бреговете на остров Корсика. Само допреди два месеца Карлос имаше сериозни отношения със сънародничката си Исабел Ернаес, на която подари сърцето си през 2017 г. Бившата приятелка на Сайнц беше завършила двуезична журналистика в Мадрид. 28-годишната Доналдсън пък ходеше със Скот Дисик, известен с връзките си с Къртни Кардашиян и Софи Ричи.