0

С ветовната шампионка за юноши Лаура Унук забърка нова тоалетна война в шаха. Причината затова станаха критиките, които отправи към Албания и Сърбия. „След девет дни в Албания и 12 дни в Сърбия съм много щастлива, че се върнах в цивилизацията, в Словения. Преживях няколко вируса и 18 мача, но най-големият пъзел за мен бяха тези тоалетни на автогарата в Белград, които все още не знам как да използвам“, написа тя.

И публикува фото на тоалетна - тип клекало, каквито се срещат на подобни публични места и у нас.  Луара е на 23 години и притежава титлата -международен майстор. Досега тя е спечели шестдесет медала, а също така участва в Олимпийските игри по шах за жени.

Тази тоалетна е доста чиста в сравнение с добре познати такива

 Тази тоалетна е доста чиста в сравнение с добре познати такива

Тя е студентка по биохимия и дълго време гледаше на спорта само като на хоби. Сега обаче вече гледа сериозно на него. Лаура разкри малко по-късно, че е станала жертва на жестока ответна атака от страна на сърби, които настояват дори да бъде изхвърлена от ФИДЕ за неопределено време. 

Както е известно, родният ни шахматист №1 Веселин Топалов изрева по време на битката си за световната титла с Крамник, че съперникът му много често е посещавал тоалетната по време на мачовете им в Елиста.