0

Д юнерът спечели битката с вурстовете в националния отбор на Германия.

Футболистите си похапнаха сладко-сладко след унизителната загуба с 2:3 у дома в контролата срещу Турция. Ден след мача, точно в 20:00 часа автобусът им ги стоварил пред един от най-оборотните ресторанти в Берлин, в която те са редовни посетители. Оказа се, че именно кебапът е любимата храна на повечето от играчите.

Най-отдавна дюнерджийницата посещавал роденият в столицата Антонио Рюдигер. „Той е наш клиент още от времето, когато като юноша играеше в школата на Херта. Идваше след тренировка за порция добро хапване“, обясни пред „Билд“ собственикът Асиф Келес.

На вечерята присъствали само футболистите. Треньорите начело със селекционера Юлиан Нагелсман си поръчали храна за вкъщи. Всеки от тях платил по 6,50 евро за порция дюнер кебап.

Някои от звездите имали и специални изисквания. Берлинчанинът Рюдигер обичал дюнера в питка, с малко червено зеле, много айсберг и сос от билки. Томас Мюлер настоявал за люто, но в никакъв случай чесън. Именно на чесновия сос и зелените листни зеленчуци пък наблягал Лерой Сане. Илкай Гюндоган, който бил най-търсен за снимки и автографи от феновете, събрали се пред ресторанта, пък предпочитал дюнера с домати, краставици, лук, лют сос и билки.

„Всички останаха много доволни, бяха в отлично настроение“, добави Келес. Играчите останали в ресторанта му час и половина, след което се прибрали в хотела си. Тази вечер те играят поредна контрола - срещу Австрия на стадион „Ернст Хапел“. „Може да хапнат виенски шницел. Надяваме се да е награда за победата, а не като утеха след нов разочароващ резултат“, коментира „Билд“.