0

Ф енове сравниха Григор Димитров с холивудската звезда Киану Рийвс. Най-добрият ни тенисист позира в Дубай със свой портрет и с авторката му - йорданската художничка с палестински корени Самар Джашан Сатамиян.

Двамата са стари приятели, като много нейни картини красят дома му в Монако. Копие на тази, наречена „Григор“, беше пусната на търг в сайт за продажба на произведения на изкуството Miuzium.

„Портретът много ми прилича на Киану Рийвс! Може би защото и двамата са ми любимци“, написа почитателка на звездата ни във Фейсбук, а колкото до 58-годишния актьор, той дължи екзотичната си външност на своя баща, който е с хавайски, китайски и английски произход.

Откакто пристигна в Близкия изток, Димитров постоянно е заедно със Сатамиян и семейството й - първо в Рияд (Саудитска Арабия), а сега и в Дубай. Именно в ОАЕ талантливата Самар има студио, в което създава акрилни и пастелни творби. Освен това е сертифициран лайф коуч и спортен психолог. Тя е завършила американския университет в Бейрут, а в началото на кариерата си работи в UNICEF. В нейната компания Димитров се разходи из пустинята, където се наслади и на уникалния залез.

От вторник българинът ще се включи в новия турнир World Tennis League. В 17-хилядната зала „Кока-Кола Арина“ Гришо ще е в отбора на „Соколите“ заедно с бившия №1 Новак Джокович. Първият мач на нашето момче с партньорка - испанската красавица Паула Бадоса, е срещу Доминик Тийм/Анет Контавейт (Ав/Ест).

Стана ясна и програмата на Димитров за австралийското лято. Първата ни ракета открива новия сезон на United Cup, където ще поведе отбора на България срещу Гърция и Белгия. Преди Australian Open обаче той ще се включи и в демонстративния турнир Kooyong Classic от 10 до 12 януари. В него ще участват куп асове в тура, водени от лидера Карлос Алкарас.