0

Н ай-успешната ни двойка в бадминтона – Стефани и Габриела Стоеви, съчетават полезното с приятното в Египет. Сестрите от Хасково участват успешно на турнира от веригата International Series в Кайро, където вече си гарантираха медалите.

Между мачовете петите от игрите в Париж намериха време и за туризъм.

Те разгледаха пирамидите и се качиха на камили заедно с треньорката си Петя Неделчева. В компанията бяха също физиотерапевтът на Стоеви – Янислав Петков, за когото Стефи се сгоди навръх 29-ия си рожден ден на 23 септември. Тогава влюбените се похвалиха с пръстена в социалните мрежи: „Нашето завинаги започва днес“.

„Щастливи дни с любимия ми човек“, пък написа 30-годишната Габи под снимка, на която получава целувка в пустинята от приятеля си Евгени Панев, с когото участва на смесени двойки в турнира. Снощи дуетът, който започна от квалификациите, отстъпи с 16:21, 13:21 на водачите в схемата Касейла Мамери и Танина Мамери (Алжир).

Стефани обаче ще играе за титлата след обрат с 20:22, 21:16 над индийската квалификантка Пракрити Бхарат. Нейна съперничка в неделя ще е Ясмин Хамза (Ит).