0

Д вукратната шампионка от „Уимбълдън“ вдигна сватба с треньора си Иржи Ванек, която до последно държа в тайна. 33-годишната чехкиня е казала заветното „да“ във фермата „Облик“ в подножието на едноименната планина, като мястото е пригодено за почивка сред природата и се намира на час от Прага.

Церемонията сред възвишенията на Бохемия се е състояла на 22 юли – малко повече от година след като Иржи (45) подари пръстен на своята избраница на любимия й „Уимбълдън“. Сред гостите на венчавката е имало много популярни личности, сред които и бившата №1 в света на двойки Барбора Стрицова, донесла на страната си титлата на каре.

Ванек, който също беше професионален състезател, започна работа с Квитова през 2016 г. За любовта им се заговори през 2020-а, когато той бе забелязан да нощува в апартамента на Петра, а не в семейния си дом с тогавашната си съпруга Маркета, от която има двама синове. През 2021-а Квитова официално обяви, че има връзка с Иржи. Достигалата до №1 в ранглистата чехкиня в миналото бе сгодена за хокеиста Радек Мейдъл, а преди това ходеше с друг свой колега – Радек Щепанек. Заради Петра той се разведе с тенисистката Никол Вайдишова (34). По-късно Щепанек, който бе треньор на Григор Димитров, се ожени отново за Никол и сега те се радват на две деца.

Сватбени камбанки ще звънят при още една тенис двойка. Канадецът Денис Шаповалов падна на колене пред шведката Мириам Бьорклунд в Бостад. Влюбените са заедно от 2019-а, но афишираха отношенията си миналата година. 24-годишният Шаповалов проби до №10 в света през 2020-а, докато неговата връстничка е 136-а в класацията.