0

П ищна сватба с над 500 гости вдигнаха защитникът на Цървена звезда Марко Гобелич и певицата Катарина Груич на 2 юни в Белград.

В катедралния храм „Свети Сава“ ги венча не кой да е, а владиката Стефан Шарич – любимият свещеник на Цеца Величкович, от когото тя няма никакви тайни. Двамата се сближили по време на домашния арест на любимката на Сърбия през 2011-а. Самата певица също беше сред гостите на сватбата. Придружи я щерка й Анастасия, но без гаджето си – Наменя Гудел, който е с националния отбор за мачовете от Лига на нациите.

Празненството започнало още в ранни зори в кафене, където младоженецът събрал приятели, сред които и певецът Дарко Лазич. Той с радост изпълнил свои хитове, а към него летели пачки евро.

По-късно 29-годишният Гобелич се отправил към дома на любимата си Кача и по стар сръбски обичай трябвало да наддава, за да я откупи. Мъжката част от родата на попфолк изпълнителката склонили да я дадат срещу 5000 евро, платени от джоба на футболиста. Сумата обаче бледнее пред общата, похарчена за сватбата. За да изпълни всички прищявки на претенциозната Кача, Марко пръснал над 400 000 евро. Нейният баща пък броил 90 000 за трите й бели рокли.

На тържеството присъстваха почти всички известни изпълнители от музикалната сцена в Сърбия, а кума на булката беше нейната първа приятелка и колежка Андрена Чекич. Именно тя, която вече е на 37, хвана букета - изпълни и хита на Лепа Брена „Аз нямам друг дом“, под чиито звуци младоженците излязоха за първия си танц.