0

Д вукратният световен шампион в MotoGP Франческо Баная готви голяма сватба на 20 юли в Пезаро. Венчавката му с Домиция Кастанини, с която е заедно от 8 г., ще бъде в катедралата на града - център на мотоциклетизма в Италия.

Приемът пък ще се състои във Вила Империале, бивша резиденция на херцозите на Урбино. 27-годишният Баная не пожела да разкрива повече подробности, но заяви пред „Република“: „Мога само да кажа, че това ще бъде най-добрият момент от личния ми живот: незабравим, но трезвен ден. Наехме и агенция, но организираме всичко така, че да можем да му се насладим, без стрес: предизвикателно е, но е забавно. След това планираме меден месец далеч от Европа, нещо между туризъм и почивка на плажа".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Francesco Bagnaia (@pecco63)

Относно избора да живее в родината си, а не в някой данъчен рай, звездата на Дукати каза: „Качеството на живот тук е много високо. Никъде другаде по света не е като в Италия. Плащам данъци като всички останали. Имам късмета да не се налага да правя големи жертви, съдбата ми е дала много повече от на доста други хора. Живея спокойно, уважавам правилата. И не забравям, че има хора, които живеят в трудни ситуации".

Баная, който спечели Гран при на Каталуния преди седмица, призна, че с Домиция не бързат за бебе, но дори то да се появи, няма да попречи на кариерата му.