0

С ветовният шампион с Франция от 1998 г. Лилиан Тюрам направи всичко възможно да запази в тайна сватбата си, но фойерверките го издадоха.

Те огряха небето над прочутия замък Фонтенбло в 1 часа след полунощ във вторник, с което събудиха местните жители.

Те веднага отнесоха въпроса в кметството на града, тъй като зарята е забранена след 23,30 ч. Така до медиите стигна новината, че 50-годишният футболист се е оженил в присъствието на 150 гости за журналистката от тв канала „M6” Карин Гийок, с която са заедно от 2015 г.

„Всеки трябва да спазва правилата. Тюрам или друг, все едно. Баровете и ресторантите също имат работно време и се съобразяват с него", припомни пред „Льо Паризиен“ кметът на Фонтенбло Жюлиен Гондар, който беше затрупан с оплаквания от съгражданите си, но никой от тях не подаде жалба срещу 50-годишния Тюрам.

Шефката на замъка Мари-Кристин Лабурдет се извини и увери, че отсега нататък нито един фойерверк няма да бъде изстрелян от историческата забележителност. „Обичайно е сватбите да закъсняват малко. Зарята продължи само 10 минути и имахме разрешение за нея, но разбирам местните, че може да са се уплашили в съня си. Нашата поверителност ни попречи да информираме съседите. Лилиан е израснал тук и искаше да покаже привързаността си към Фонтенбло. Трогателно е", посочи тя.

Железният защитник е роден от самотна майка в отвъдморския регион Гваделупа, но от 9-годишен играе за клуб във Фонтенбло. От първата си съпруга Сандра той има двама синове - Маркюс (25 г.) и Хефрен (21), които са съответно нападател на Борусия (Мьонхенгладбах) и халф на Ница. Преди да срещне настоящата си половинка, Лилиан 6 г. живя с друга водеща – Карин льо Маршан.