0

С уперзвездата на украинския тенис Елина Свитолина призна, че с френския й колега Гаел Монфис мечтаят за голямо семейство.
След 2-годишна връзка двамата вдигнаха стилна сватба в Швейцария през юли.

27-годишната Елина даде обширно интервю пред известния журналист Дмитрий Гордон и не изключи възможността да роди преди да е прекратила кариерата си. „Това вече е нормално. Има много момичета, които са се завръщали и дори са печелили Голям шлем. Като за начало искаме да имаме син“, призна бившата №3, чиито най-добри постижения за Шлема са полуфиналите на „Уимбълдън“ и US Open през 2019 г.

На въпроса дали е богат човек, бронзовата медалистка от Токио, която на корта е спечелила над $ 21 млн., отговори: „Да, като за спортист, но винаги съм била много пестелива. Още се уча да глезя себе си“. 

За делата на Свитолина се грижи българският й агент Стефан Гюров. „Правя неголеми инвестиции, отнасям се много внимателно към това, но искам да се подсигуря за дните след края на кариерата ми и да спя спокойно. Влагам в недвижима собственост, във винарството и в банки. Сбъднах най-съкровената си мечта, да основа фондация, с която да популяризирам тениса сред украинските деца. Иначе имам апартаменти в Киев, в родната ми Одеса, където живеят родителите ми и баба ми, а също в Лондон и Монако. Но наистина живея скромно и не обичам да имам излишни неща“.

Елина обаче призна, че 35-годишният Монфис е прекалено щедър и й подарил Мерцедес за сватбата. „Запознахме се на парти в Ню Йорк, където той ми поиска телефонния номер. Тъй като е много общителен с всички, това не ме учуди. После се оказахме в Париж по едно и също време, Гаел ме покани на обяд и оттогава не сме се разделяли. Само след седмица отидохме заедно на почивка. Мама и татко научиха за отношенията ни от медиите ни, но сега се вълнуват за постиженията на Гаел, повече отколкото за моите“, издаде през смях красавицата.

Тя с удоволствие готви за Монфис, консултирайки се с баба си Тамара. Диетата на звездата обаче не включва месо и риба, а протеин тя си набавя от бобовите растения и кашите. Не си отказва нищо, но не прекалява със сладкото.
Според звездата бракът бил важна крачка за нея и се почувствала много пораснала. „Най-ценното нещо за мен е, че близките ми са здрави. Знам, че каквото и да се случи, съм осигурена и мога да им помогна. Така че съм щастлив и спокоен човек“.