0

В тора звездна двойка в италианския футбол е пред раздяла.

След като Франческо Тоти и Илари Блази са на път да се разведат заради негова нова връзка, се оказа, че криза в отношенията има и между Джанлуиджи Буфон и Илария д'Амико. Двамата са заедно от 2014 г.

Спортната журналистка се уморила да чака легендарният вратар да й предложи брак. 44-годишният Джиджи още бил обсебен от кариерата си, която от миналия сезон продължава в първия отбор, в който е играл – Парма. “Това завръщане го потопи отново във водовъртежа на шампионата, въпреки че отборът е в серия Б“, коментира колега на Илария пред сп. „Госип Нуово“. Източникът, пожелал да остане анонимен, добавя: „Повечето време той прекарва в Парма, далеч от семейството си, да не говорим за непрестанните пътувания из страната“.
В същото време самата Д'Амико (48) е загърбила работата си в телевизията, за да се посвети на децата си. От предприемача Роко Атизани тя има син Пиетро на 12 г., а на 6 януари 2016 г. роди момче Леополдо и от Буфон.

Заради Илария футболистът изостави чешкия топмодел Алена Середова, с която беше заедно от 2005 г. Бракът им продължи от 2011 до май 2014 г. и от него се появиха синовете Луис (14) и Давид на 12 г. Алена, която на 21 март ще навърши 44 г., беше в дълбока депресия след предателството на Джиджи. В крайна сметка обаче си стъпи на краката и започна връзка с бизнесмена Алесандро Нази, който е братовчед на шефа на концерна ФИАТ Крайслер Джон Елкан. През май 2020-а двамата се сдобиха с дъщеричка Вивиан Шарлот, която отглеждат заедно с децата на Буфон в Торино.