0

К уп звезди от спорта и шоубизнеса се събраха за откриването на архитектурното чудо „Cфepaтa нa Meдиcън Cĸyeъp Гapдън“ в Лас Вегас. Тенис легендите Андре Агаси, Щефи Граф, Мария Шарапова и олимпийският шампион по бокс Оскар де ла Оя бяха сред първите гости в залата, пocтpoeнa c бюджeт oт 2,3 млрд. дoлapa. Тя ce cмятa зa нaй-гoлямaтa cфepичнa cгpaдa в cвeтa, а първото събитие в нея беше концертът на Ю Ту.

„Нещо да изпъкне в града на светлините е епична победа за всички нас в Лас Вегас. Толкова сме горди, че сме местни жители, толкова сме горди, че сме тук, толкова сме горди с това, че „Сферата“ ще допринася все повече и повече за нашия град“, написа в Инстаграм носителят на 8 титли от Шлема Агаси.

Съоръжението, побиращо 20 000 души, се издига на 111 м и е широко 111 метра, като надминава по размер огромната Avicii Arena в Швеция. Екстериорът е изграден от приблизително 1,2 милиона LED „шайби“, всяка от които съдържа 48 отделни LED светодиода.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andre Agassi (@agassi)

Забележително е, че екстериорът е напълно програмируем, което позволява да се показват наистина впечатляващи изображения.