0

С ветовният №10 Алекс де Минор трогна със своя постъпка света на тениса. 25-годишният австралиец не отпразнува защитата на титлата си в Акапулко (Мексико), а прелетя над 3000 км до Калифорния, за да подкрепя своята приятелка Кейти Боултър.

Вдъхновена от присъствието му на трибуните в Сан Диего, Боултър се пребори за първия си трофей от категория WTA500 и втория в кариерата й след този в Нотингам през юни. На финала в Сан Диего британката обърна с 5:7, 6:2, 6:2 Марта Костюк (Укр), с което за първи път се изстреля до №27 в света. В речта си по време на церемонията по награждаването сладката Кейти се обърна със следните думи към Де Минор: “Искам да отправя малка специална благодарност към приятеля си. Той завърши мача си в полунощ и наистина искам да го засрамя, защото в 4,15 сутринта взе такси, а в 6 часа и самолета, за да бъде тук до мен. Оценявам го“.

Влюбените, които имат връзка от март 2020 г., заминаха заедно в Индиън Уелс. Там е един от редките случаи в тура, когато турнирът е и за мъже, и жени.

Обикновено обаче 27-годишната Кейти и Алекс си общуват чрез социалните мрежи, но двамата поне се опитват да са на един и същ континент, така че да са в една часова зона. Миналия месец Де Минор бе особено тъжен, когато трябваше да е далеч от момичето си навръх Свети Валентин. „Това е трудната част от живота ни на тенисисти, че не успяхме да прекараме някои от тези специални дни заедно“, призна играчът, който си мечтаел за романтична вечеря на 14 февруари. Всъщност тогава той участваше на турнира в Ротердам, където на полуфинала спря Григор Димитров, а после отстъпи на Яник Синер (Ит).