0

С кандалът със зaлагания в нелегални сайтове на националите Сандро Тонали и Николо Фаджоли се превърна в новина №1 на италианския футбол. И докато най-скъпият трансфер на Апенините Тонали, който премина в Нюкасъл през лятото, е заплашван от 5-годишно наказание, ако се докаже, че е зaлагал на мачове на Милан, докато играеше за „росонерите“, то Фаджоли може да се размине по-леко. С 3 г. лишаване от състезателни права и глоба от 25 000 евро.

22-годишният халф на Ювентус има смекчаващо вината обстоятелство – че в края на август е самосезирал прокуратурата, която е започнала разследване срещу него. От Ювентус също веднага съобщили на местната федерация, когато научили за проблема. Заради това Николо не е участвал в предсезонното американско турне, докато от клуба бяха посочили като причина операция на счупена ключица.

„Съжаляваме за Фаджоли - увери спортният директор Кристиано Джунтоли. - Веднага, след като разбрахме, отнесохме случая към разследващия орган на федерацията. Сега целта не е да го наказваме, а да го превъзпитаме, защото носим отговорност за бъдещето. Самият той е готов да съдейства”.

За няколко месеца играчът е пръснал 1 млн. евро за зaлози и е задлъжнял към нeлегален букмeйкър със 70 000 евро. Постепенно е убедил да зaлагат и други свои колеги, сред които Тонали, Николо Дзаниоло и Никола Залевски.

От Фаджоли са иззети неговите мобилни телефони и таблет, а той работи с терапевт, осигурен от Ювентус, който да му помогне в борбата със зaвисимостта.

Според „Кориере дела сера“ тежко детство е подтикнало Николо към хaзарта, тъй като родителите му Марко и Лаура се развеждат. Родом от Пиаченца, момчето отива в интернат на Юве, като расте самотен и затворен. Няма опорна точка, а отношенията с баща му са сложни, въпреки че от него е наследил страстта по Старата госпожа. Освен това близък роднина на Фаджоли се бори с друг вид зaвисимост, с по-видими последици, които променят настроенията и поведението му. Все пак зад футболиста застава майка му Лаура, а също приятелката му – Джулия Берначи, модел и инфлуенсър от Милано.