0

Д обрите новини за Мануел Нойер нямат край - и в професионален, и в личен план.

Вратарят на Байерн е близо до завръщане на терена. Той не е играл от декември миналата година, когато счупи крак, докато кара ски. Сега капитанът на баварците и Германия кипи от енергия и заради очакваната промяна в семейството - предстои му да стане баща за първи път. Мануел и 14-години по-младата му приятелка Аника Бисел грижливо пазеха вестта в тайна, както и новината, че вече са сгодени, но бяха разкрити от бдителни репортери на „Билд“.

Влюбените се появиха в неделя на Октоберфест, като русокосата изгора на световния шампион от 2014 година бе избрала баварска носия не в светли тонове, а в тъмносиньо, за да прикрие закръгленото си коремче.

Бебето трябва да се роди през пролетта, когато Нойер вече ще е на 38. Ще ги навърши на 27 март. Най-вероятно дотогава Мануел и Аника ще са сключили брак, който ще му е втори.

С първата си съпруга - ездачката Нина, звездата се разведе през 2020-а. Двамата се запознаха шест години по-рано в Музея на мадам Тюсо в Берлин, където бе да открие собствената си восъчна фигура, изваяна след триумфа на Германия на световното в Бразилия. През 2017-а двамата сключиха граждански брак в Тирол (Австрия), а два месеца по-късно вдигнаха сватба за чудо и приказ през малък брой отбрана компания в Моноли (Италия).

Нойер остана сам едва четири месеца, а след това срещна новата си любов Аника. Тя също като него е отдадена на спорта. Състезателка е на отбор от Втора Бундеслига, в който играе като ляво крило. Договорът й е до 2024 година, но сега се налага принудителна почивка заради бременността.

Бъдещата госпожа Нойер е завършила университет със специалност „Моден мениджмънт“ и от една година развива кариера в текстилния бизнес.

23-годишната блондинка не беше особено активна в социалните мрежи и преди да срещне вратаря, но след началото на връзката закри профила си и не споделя нищо лично.