0

Л егендарният френски баскетболист Тони Паркър затвърди славата си на плейбой. В последните седмици той не спира да обикаля спортни и светски събития с моделката Агат Тейсие.

42-годишният Паркър я показа за първи път в Инстаграм само два месеца след като обяви раздялата си с бившата тенисистка Ализе Лим. На 8 февруари Тони написа: „След три години съвместен живот с Ализе решихме да прекратим връзката си“. Самата Лим (33), която прави кариера като тв водеща, категорично отказа коментар и често бе забелязвана в компанията на Григор Димитров. Българинът отрече между двамата да има любовни чувства: „Познаваме се от 14-годишни и тя е една от най-близките ми приятелки. Това са само слухове, нищо няма между нас“.

Колкото до Тони, той първо заведе Агат на фестивала „Коачела“ в САЩ, а после синеоката красавица украси трибуните на „Ролан Гарос“ и старта от Формула 1 в Монако. Там влюбените се разходиха на яхта с приятели, а Паркър призна по повод поредното си гадже: „Чаках я повече от 41 години, но си струваше“.

Последната им поява заедно беше на конните надбягвания „Роял Аскът“, където Тони стискаше палци за собствената си кобила. С 32-годишната Тейсие спазиха традицията да са облечени като кралски особи, като тя носеше елегантна шапка и шикозна рокля, а той – фрак и бомбе.

Синовете на Тони – Джош (10) и Лиам (8), са от 9-годишното му съжителство с журналистката Аксел Франсис, за която той бе женен от 2014 до 2020 г. Първият му брак бе със 7 г. по-възрастната от него актриса Ева Лонгория, но тя го напусна през 2010-а заради серия от изневери.

Кариерата на Паркър приключи през 2019-а в Шарлът Хорнетс, след като игра 17 г. за Сан Антонио Спърс и взе 4 титли в НБА. Цели 15 г. той бе и част от националния отбор на Франция, с който стана европейски шампион. Всъщност във вените му не тече френска кръв. Роден е в Брюж (Бел) и израства във Франция, където американският му баща Тони-старши играе баскетбол. Майката на Тони - Памела Файърстоун, е холандски модел.