0

Т реньорът на Маями Хийт Ерик Сполстра се обвърза за още 9 години с трикратните шампиони в НБА. Договорът е на стойност 120 милиона долара, което го прави най-скъп сред колегите.

Любопитното е, че специалистът сложи подписа си по-малко от два месеца след като и официално се разведе. Именно този факт се стори подозрителен на медиите в САЩ, които отбелязаха, че това никак не е случайно. Напротив - забавянето е умишлено, за да не може бившата съпруга Ники да се облажи от парите, придобити по време на брака.

53-годишният Сполстра и 17 години по-младата Ники бяха официално семейство от 2016-а. От любовта им се родиха три деца – 5-годишният Сантяго, Данте (3 г.) и Руби (1 г.). Двамата се запознаха, докато и тя работеше за Маями Хийт. Ослепителната дама се цанила за мажоретка в клуба, когато била на 18, и останала там от 2005 до 2008 г. Тя има и бакалавърска степен по специалността „История на изкуствата“ от университета във Флорида. Сега води собствен подкаст, който помага на жените чрез вдъхновяващи истории, има и школа за танци.

Двамата излязоха с общ пост, след като решиха да сложат край на брака си. „И двамата сме много благодарни за връзката си и оставаме свързани чрез грижите за децата. Те са нашият общ приоритет“, написаха Ерик и Ники, която така и не върна моминската си фамилия, а продължава да се подвизава като Сполстра.

Танцьорката не остана равнодушна на твърденията, че е разочарована от новия договор на бившия си съпруг, тъй като ще остане с празни ръце. „Пиша не заради личните си избори, а заради един мисловен процес, който тече в главите на много хора. Според грубото, невежо и неинформирано общество жените не могат да напредват сами и не могат да бъдат искрено влюбени в някой успял. Твърдят, че са в подобни връзки заради парите. И ако някоя дама избере да скъса с успешен треньор, то тя е идиот“, написа ядосаната Ники.

Нейният бивш любим Ерик наистина е много успешен. Той е в Маями още от 1997-а като помощник на големия Пат Райли, а през 2008-а сам пое юздите. Именно под негово ръководство са две от трите титли в НБА през 2012-а и 2013-а.